Regenerativna medicina – terapeutski potencijal matičnih ćelija

Procenjuje se da će 1 od 3 osobe imati koristi od regenerativne medicine tokom života. Tokom poslednjih godina, upotreba krvi iz pupčanika je zauzela važno mesto na polju regenerativne medicine.

 

Upravo matične ćelije pupčanika, kao najkvalitetniji izvor regenerativnih ćelija služe za oporavak i popravljanje ćelija oštećenih bolestima, genetikom, povredom ili jednostavno starenjem.

 

Zahvaljujući stalnim naporima i istraživanjima, matične ćelije mogu biti korisne kod pacijenata koji se suočavaju sa životnim promenama koje su se nekada smatrale neizlečivim, kao što su autizam i cerebralna paraliza. Međutim, sve više se upotrebljavaju za regeneraciju oštećenih tkiva i organa kože, kostiju, hrskavice, srčanog mišića…

Ko može da koristi matične ćelije za lečenje?

Često postoji nedoumica oko toga ko može da koristi matične ćelije za lečenje – beba od koje su i prikupljene ili i bliski srodnici?

Kratak odgovor je i jedni i drugi. Bebi od koje su prikupljene matične ćelije odgovaraju 100%, a što se tiče bliskih srodnika, to da li će matične ćelije moći da pomognu zavisi u velikoj meri od lečenja, tipa oboljenja i podudarnosti.

Čuvanje pune krvi omogućuje veći broj tretmana u budućnosti.”

Uzorkom iz Vite 34 lečena dečija cerebralna paraliza

Uzorkom iz Vite 34 lečena dečija cerebralna paraliza

Krv iz pupčanika sačuvana u bankama matičnih ćelija poput Vita 34 uspešno je primenjena za lečenje dečije cerebralne paralize (Bohum, Nemačka, januar 2009) Lekari su dečaku od dve i po godine intravenozno dali pripremljenu krv iz pupčanika, koja je uzeta na njegovom rođenju i sačuvana u Viti 34. Zdravstveno stanje se poboljšalo već dve nedelje nakon transplantacije. Dečak sada može da izgovara jednostavne rečenice, a uz pomoć i da se kreće.

Stručni savetnici Vita34 vam stoje na raspolaganju

Pozovite naš info centar

+381 11 414 65 65

ili
poručite besplatni info materijal

Poručite odmah
banka maticnih celija u Beogradu i Novom Sadu
Good Manufacturing
Practice
banka maticnih celija u Beogradu i Novom Sadu
Deutsche
Qualitat
banka maticnih celija u Novom Sadu i Beogradu
Deutsche
Akkreditierungsstelle
banka maticnih celija u Novom Sadu i Beogradu
Paul Ehrlich
Institute
banka maticnih celija u Srbiji
ISO 9001:2000
ISO 13458:2003
banka maticnih celija u Srbiji
European Federation
of Immunogenetics