Zašto čuvamo punu krv?

Vita 34 čuva svaku kap krvi kako bi obezbedili veću vitalnost i više matičnih ćelija za transplantacije.
Čuvanje pune krvi se pokazalo kao zlatni standard u procesu lečenja matičnim ćelijama. O tome svedoči dvadesetogodišnje iskustvo Vite 34.

$

Čuva se 100% svih ćelija i svih vrsta ćelija

Čuvanjem pune krvi, čuvaju se i sve vredne komponente krvi iz pupčanika, uključujući:
– HSCs – Hematopoetske matične ćelije
– MSCs – Mezenhimalne matične ćelije
– VSELs – Matične ćelije nalik embrionalnim,
– hormone i
– faktore rasta.
$

VIŠE ćelija = više mogućnosti

Puna krv iz pupčanika takođe sadrži druge neidentifikovane ćelije koje mogu biti korisne u budućnosti. Čuvanjem ovih ćelija zajedno sa već poznatim znači više mogućnosti za lečenje i buduće terapije.
$

VIŠE ćelija = više lečenja

Tehnikom čuvanja pune krvi omogućena je minimalna manipulacija i maksimalan oporavak ćelija nakon odmrzavanja, kao i sprečavanje nepotrebnog gubitka važnih tipova ćelija. Ovo obezbeđuje maksimalne količine matičnih ćelija za lečenja koja su dostupna danas, ali i za ona koja će se istraživati u budućnosti.

Da li je bolje čuvanje pune krvi ili separiranog uzorka?

Čuvanje pune krvi je zlatni standard koji primenjuju nemački biomedicinski centri i u skladu je sa najrigoroznijim medicinskim standardima. Prilikom krioprezervacije punog uzorka se čuvaju sve ćelije i smanjuje se manipulacija koja negativno utiče na vitalnost i broj matičnih ćelija.

 

Biomedicinski centri koji imaju dozvole za lečenje matičnim ćelijama čuvaju punu krv. I to je najvažniji standard. U bankama smanjuju uzorke radi lakšeg i jeftinijeg skladištenja i one nemaju Paul Ehrlich dozvolu za lečenje.

 

Iz prethodno sačuvanih uzoraka pune krvi daleko su uspešniji rezultati lečenja što je dokazano u brojnim istraživanjima i najvažnije u kliničkoj praksi.

Koja licenca je najvažnija u poslu sa matičnim ćelijama?

U svetu posluje na stotine kompanija koje bave čuvanjem matičnih ćelija i sve one moraju da ispunjavaju minimum zakonskih standarda i poseduju različite licence.

 

Međutim, najvažnije je da li banke ili biomedicinski centri poseduju Paul Ehrilch dozvolu za naknadnu pripremu tansplanata matičnih ćelija.

 

Vita 34 poseduje Paul Earlich licencu za pripremu transplanata za lečenje.

Bundesinstitut für Impfstoffe und biomedizinische Arzneimittel
Federal Institute for Vaccines and Biomedicines
Uzorkom iz Vite 34 prvi put u svetu dokazano izlečena leukemija

Uzorkom iz Vite 34 prvi put u svetu dokazano izlečena leukemija

Transplantacija je urađena 2004. godine kod trogodišnje devojčice kod koje tretman hemoterapijom nije uspeo, te joj je prognozirano samo tri meseca života. Transplantacija je bila moguća jer su njeni roditelji sačuvali krv pupčane vrpce u Vita 34 prilikom rođenja. Nakon posmatranja u trajanju od pet godina života, dokazano je da ne postoje nikakvi znakovi ćelija leukemije u krvi.

Šest godina nakon tretmana možemo potvrditi da je devojčica uspešno izlečena” Rekao je 2011. godine dr Eberrhard Lampeter, osnivač Vite 34
banka maticnih celija u Beogradu i Novom Sadu
Good Manufacturing
Practice
banka maticnih celija u Beogradu i Novom Sadu
Deutsche
Qualitat
banka maticnih celija u Novom Sadu i Beogradu
Deutsche
Akkreditierungsstelle
banka maticnih celija u Novom Sadu i Beogradu
Paul Ehrlich
Institute
banka maticnih celija u Srbiji
ISO 9001:2000
ISO 13458:2003
banka maticnih celija u Srbiji
European Federation
of Immunogenetics