Matične ćelije pomogle bebi koja je imala infarkt u maminom stomaku

Osmomesečni dečak koji je imao infarkt još pre rođenja, izlečen je matičnim ćelijama iz pupčanika u Berlinu, u novembru 2018. Roditelji su sačuvali matične ćelije iz pupčanika u zajedničkoj studiji između Vite 34 i berlinske Charite, koja ispituje uzimanje matičnih ćelija iz pupčanika pri porođajima koji su visokorizični. To je bila 22. autologna transplantacija.

Teška kombinovana imunodeficijencija pobeđena matičnim ćelijama

Tromesečni dečak koji je bolovao od X-SCID, teške kombinovane imunodeficijencije, izlečen je u decembru u Stokholmu, Švedskoj. Matične ćelije iz pupčane vrpce su pripremljene i čuvane od strane Vita 34 u ime NKR i donirane na medicinski zahtev putem registra matičnih ćelija. To je bila 14. alogena transplantacija.

Matične ćelije uspešne i protiv višestukog oštećenja mozga

Matične ćelije skladištene i za lečenje pripremane u Seracell-u u Rostocku ovog puta su našle svoj put do Esena, gde su pomogle trogodišnjaku sa višestrukim oštećenjem mozga, a a ovo je bila 23. autologna transplantacija.

Sa ove tri transplantacije VITA 34 broji šest uspešnih lečenja matičnim ćelijama iz pupčanika u 2018. godini, a veliki broj ćelija trenutno se priprema za tretmane koji su već zakazani za ovu godinu.