Ekskluzivni zastupnik nemačkih biomedicinskih centara Seracell i VITA 34, CORD iPS i ove godine je dobio je najviši, međunarodni sertifikat o bonitetnoj izvrsnosti – “AAA”, koji dodeljuje kompanija “Bisnode”, vodeća evropska firma za procenu poslovnog boniteta.

Seracell i VITA 34 lideri su u oblasti čuvanja matičnih ćelija u Srbiji, a ovo je potvrda da kompanija CORD iPS i ove godine poštuje stroge standarde uspešnog poslovanja.

Šta je bonitetni rejting firme?

Bonitetna izvrsnost – sertifikovanje kompanija, je međunarodna poslovna praksa koja nosiocima sertifikata osigurava ugled i prednost u odabiru u odnosu na ostala preduzeća iz segmenta njihovog poslovanja.

Firme koje, poput CORD iPS – zastupnika Seracella i Vita 34, imaju bonitetnu ocenu AAA, posluju natprosečno i imaju visoku verovatnoću da će zadržati istu bonitetnu izvrsnost i u narednoj godini kao i minimalne rizike u poslovanju.

Zašto je “AAA” bonitetni rejting važan za roditelje?

Za roditelje koji razmatraju gde će sačuvati matične ćelije iz pupčanika bebe, “AAA” bonitetni rejting kompanije znači i maksimalnu sigurnost njihovog ulaganja u zdravstvenu budućnost deteta. Jednostavnije rečeno, sertifikat bonitetne izvrsnosti podrazumeva finansijsku sposobnost, sigurno i odgovorno poslovanje.

Proteklih godina se dešavalo da na tržištu Srbije rade predstavništva banaka matičnih ćelija koja se usled slabe bonitetnosti zatvaraju ili menjaju vlasnike, što je doprinosilo padu kvaliteta usluga ili čak gubitka sačuvanih uzoraka.

Šta je sa ostalim bankama matičnih ćelija?

U Srbiji CORD iPS je ekskluzivni nosilac najvišeg međunarodnog sertifikata “AAA”. U ovoj oblasti, od ukupno 12 banaka matičnih ćelija, samo je još jedna banka prošla “Bisnode” kategorizaciju, ali je dobila najnižu ocenu poslovne izvrsnosti “A”.