Čuvanje matičnih ćelija pupčanika je prilika koja se pruža jednom u životu.

Kako bismo osigurali da prikupljenje matične ćelije vašeg novorođenčeta stignu kvalitetne do laboratorije razvili smo specijalni transportni set.

Set za prikupljanje i transport uzorka Vita 34 je prema analizi nezavisnih eksperata nemačkog TÜV-a najsveobuhvatniji i najkvalitetniji za trasport.

Kvalitetom transportnog seta Vita34 je postavila standarde svim ostalim evropskim bankama matičnih ćelija.

Posebno razvijen set za prikupljanje krvi

Krv koja se prikuplja iz pupčanika vašeg deteta odmah po rođenju je dragocena. Zbog toga smo se potrudili da razvijemo pouzdane procese, a zatim i materijale, koji za jedini zadatak imaju da tu krv čuvaju – od trenutka prikupljanja na porođaju, sve do skladištenja u banci u Nemačkoj. Samo zbog toga razvijen je set za prikupljanje i transport matičnih ćelija.
Set za transport matičnih ćelija potpuno je sterilan i sadrži sve što je potrebno da se obezbedi siguran transport pupčane krvi.

Ubedljivo najbolji set za transport matičnih ćelija – ocenio TÜV

Po pravilu, kako bi neoštećena stigla na mesto skladištenja – krv iz pupčanika mora da se transportuje na sobnoj temperaturi. Ova činjenica je pravi izazov za transportni tim – pogotovo tokom letnjih i zimskih meseci. Zato je razvijeno transportno pakovanje koje je u isto vreme zaštita od potresa, i najvažnije – optimalna kompenzacija temperaturnih oscilacija.
Nezavisni stručnjaci nemačke Organizacije za tehničku inspekciju (TÜV) potvrdili su da na teritoriji Nemačke ne postoji drugi set za prikupljanje krvi koji toliko dugo drži temperaturu stabilnom.

Poređenja radi, zaključeno je da VITA 34 set temperaturu održava skoro šest sati, dok konkurentski setovi osciliraju već posle nešto duže od dva sata. VITA 34 set sadrži termometar koji očitava promene temperature tokom transporta.

Kesa za zamrzavanje ostaje sigurna i na -190°C

Na izuzetno niskoj temperaturi matične ćelije praktično ne stare, ali problem nastaje kada dođe do materijala koji treba da ostanu nepromenjeni na ovako niskoj temperaturi. Materijali koji se inače koriste postaju kruti i na izuzetnoi niskim temperaturama mogu da se polome.

Višegodišnja testiranja, ispitivanja i istraživački rad razvili su VITA 34 kesu za zamrzavanje koja se sastoji od materijala stabilnog na niskim temperaturama i potpuno otpornog u pogledu lomljenja. Ovaj materijal je skuplji od standardnih materijala, ali osigurava krv iz pupčane vrpce na najbolji mogući način.

Vita 34 – nemački biomedicinski centar – garancija kvaliteta

Iskusni hemičari, biolozi, biotehnolozi, lekari i stručni medicinski saradnici učinili su Vita 34 onim što je danas, nemačkim najvećim i najiskusnijim biomedicinskim centrom za matične ćelije iz krvi pupčanika i tkiva pupčanika. Već skoro 20 godina ne samo da čuvamo krv iz pupčane vrpce, već i postavljamo standarde svojim iskustvom, istraživanjem i inovacijama daleko izvan granica Nemačke.

Više o procesu čuvanja matičnih ćelija i načinu na koji možete sačuvati najdragocenije – krv iz pupčanika vaše bebe pronađite klikom na OVAJ LINK.